Kravlöst
Jaha, mina vänner (och ovänner). Har två lite "större" inlägg på gång, men känner inte för att diskutera respekt, respektlöshet och andra viktiga begrepp en ledig torsdag som denna. Eller ja, jag har såklart inte varit ledig eftersom jag är student.
Det jag tänkte dela med mig av, är min "go-to lunch". Ni vet, när man är jättehungrig men verkligen inte orkar laga mat. Smörgåsar i alla ära, men ett av mina bästa tips är att använda ugnen. Ta fram lite grönsaker och rotfrukter du tycker om, skär i önskad storlek, ringla över lite olivolja och flingsalt och in i ugnen några minuter. Så himla gott! Idag slängde jag in rädisor, en halv zucchini och några morötter. När det var klart hällde jag på fetaost, mest för att jag älskar fetaost och kan ha det till i princip vad som helst. Bredvid detta åt jag knäckebröd med ägg. Det här går såklart att variera i oändligheten beroende på vad man vill ha, vad man har hemma, vilka näringskällor och hur mycket av dessa man vill ha. När jag testar nya saker (nja, detta kanske inte räknas som det, men ändå) följer jag ofta recept och blir lätt osäker när det gäller att hitta på själv. Ingredienser kan jag minska eller öka när jag testat några gånger, men att helt frångå recept gör jag ytterst sällan. Därför är det skönt att ha dessa alternativ, där möjlighet till misslyckande i princip är obefintligt samtidigt som resultatet blir både bra och mättande.

Jag tog inte kort på maten, men här får ni en gammal bild på kanelbullar. Dessa gjorde jag i Helsingborg på kanelbullens dag och de blev så otroligt goda! Det var den tiden i livet där mitt kök var utrustat med en riktig ugn, istället för en egenköpt bordsugn. Jag blandade vanligt vetemjöl med lite grövre mjöl, vilket på övningen med studentkören visade sig vara en hit.